
Ingrediencie
- 500 g uvarených šalátových zemiakov
- 200 g zelených fazuľových luskov
- 4 šalotky
- 1 lyžica oleja
- hrsť nasekaného petržlenu
- ružové korenie na ozdobu
- 4 lyžice majonézy Hellmann's originál
- Šťava z 1 citrónu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica strúhaného parmezánu
- 1 lyžice dižonskej horčice
- 2 ančovičky
- soľ
- čerstvé čierne korenie
Postup prípravy
-
Všetky ingrediencie dáme do nádobky a rozmixujeme ponorným mixérom. Chuť je intenzívna sladko-slano-kyselo-pálivá.
-
Fazuľky vložíme do vriacej vody a cca 2 minúty povaríme. Medzitým na panvici rozohrejeme olej a necháme zosklovatieť na prúžky nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na mesiačiky a prehrejeme.
-
Scedíme fazuľky, necháme odkvapkať a zmiešame na panvici so zemiakmi.
-
Premiešame s dresingom a prípadne dochutíme soľou.
-
Na tanieri posypeme pažítkou a ružovým korením.