Zemiakový šalát so sviežimi fazuľkami

Doprajte si ľahký zemiakový šalát s fazuľkami, ktoré ho dokonale osviežia a dodajú mu ten správny šmrnc.

 

Čas prípravy

25 min

Čas varenia

30 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 500 g uvarených šalátových zemiakov
  • 200 g zelených fazuľových luskov
  • 4 šalotky
  • 1 lyžica oleja
  • hrsť nasekaného petržlenu
  • ružové korenie na ozdobu
  • 4 lyžice majonézy Hellmann's originál
  • Šťava z 1 citrónu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica strúhaného parmezánu
  • 1 lyžice dižonskej horčice
  • 2 ančovičky
  • soľ
  • čerstvé čierne korenie

Postup prípravy

  1. Všetky ingrediencie dáme do nádobky a rozmixujeme ponorným mixérom. Chuť je intenzívna sladko-slano-kyselo-pálivá.

  2. Fazuľky vložíme do vriacej vody a cca 2 minúty povaríme. Medzitým na panvici rozohrejeme olej a necháme zosklovatieť na prúžky nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na mesiačiky a prehrejeme.

  3. Scedíme fazuľky, necháme odkvapkať a zmiešame na panvici so zemiakmi.

  4. Premiešame s dresingom a prípadne dochutíme soľou.

  5. Na tanieri posypeme pažítkou a ružovým korením.