
Ingrediencie
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 pór
- 2 väčšie zemiaky
- 2 lyžice horčice Hellmann's Gurmánska
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie
- 300 ml vody z fazúľ
Restované korenené fazule
- 200 g fazúľ
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička údenej papriky
- ½ lyžičky chilli
- ½ lyžičky cukru
- Soľ a čierne korenie
Postup prípravy
-
Cibuľu nakrájajte najemno. V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a nechajte zosklovatieť.
-
Cesnak olúpte, nasekajte nadrobno, pridajte k cibuli a restujte ďalšie 3 minúty
-
Pór dôkladne očistite, nakrájajte nadrobno, pridajte do hrnca a restujte aspoň 5 minút.
-
Zemiaky umyte (nemusíte lúpať), nastrúhajte najemno a pridajte do hrnca. Krátko restujte, zalejte vodou z fazule, pridajte ešte cca 500 ml vody, osoľte a okoreňte, priveďte k varu a nechajte povariť a miernom plameni 15 minút.
-
Do polievky pridajte dve lyžice horčice (môže byť i viac podľa chuti), zamiešajte a ešte krátko povarte.
Restované kořeněné fazole
-
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte fazule a restujte asi 5 minút.
-
Pridajte korenie a restujte ďalších 5 minút, pokiaľ fazule nebudú dozlatista a nebudú jemne chrumkavé.