Zeleninová polievka s horčicu a korenenými fazuľami

 

Čas prípravy

20 min

Čas varenia

20 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 pór
  • 2 väčšie zemiaky
  • 2 lyžice horčice Hellmann's Gurmánska
  • 3 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie
  • 300 ml vody z fazúľ

Restované korenené fazule

  • 200 g fazúľ
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička údenej papriky
  • ½ lyžičky chilli
  • ½ lyžičky cukru
  • Soľ a čierne korenie

Postup prípravy

  1. Cibuľu nakrájajte najemno. V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a nechajte zosklovatieť.

  2. Cesnak olúpte, nasekajte nadrobno, pridajte k cibuli a restujte ďalšie 3 minúty

  3. Pór dôkladne očistite, nakrájajte nadrobno, pridajte do hrnca a restujte aspoň 5 minút.

  4. Zemiaky umyte (nemusíte lúpať), nastrúhajte najemno a pridajte do hrnca. Krátko restujte, zalejte vodou z fazule, pridajte ešte cca 500 ml vody, osoľte a okoreňte, priveďte k varu a nechajte povariť a miernom plameni 15 minút.

  5. Do polievky pridajte dve lyžice horčice (môže byť i viac podľa chuti), zamiešajte a ešte krátko povarte.

Restované kořeněné fazole

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte fazule a restujte asi 5 minút.

  2. Pridajte korenie a restujte ďalších 5 minút, pokiaľ fazule nebudú dozlatista a nebudú jemne chrumkavé.