
Ingrediencie
oddeliť
- 2 veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 väčšie mrkvy (500 g)
- 400 g kelu
- 300 g fazúľ
- 3 nastrúhané paradajky
- 4 lyžice kečupu Hellmann's
- Hrsť čerstvého alebo lyžičku sušeného oregána
- ½ lyžičky sušeného tymiánu
- 200 ml vody z fazúľ
- 100 ml vína
- 1 lyžica mletej papriky
- ½ lyžice údenej papriky
- Soľ a čierne korenie
- 150 g strúhanky + 3 lyžice oleja + soľ
Postup prípravy
oddeliť
-
Cibuľu a cesnak nakrájajte najemno. Vo väčšom hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak a nechajte restovať dozlatista.
-
Mrkvu nakrájajte na polovičné kolieska, pridajte do hrnca a chvíľu restujte.
-
Kel nakrájajte na menšie kúsky a restujte ďalších 5 minút.
-
Paradajky nastrúhajte na strúhadle, šupky nasekajte najemno a pridajte do hrnca spolu s kečupom, bylinkami, soľou a korením. Pridajte fazule, zalejte vodou z fazúľ a vínom a nechajte 15 minút povariť.
-
Strúhanku premiešajte s olejom a soľou. Zmes fazule a zeleniny preložte do zapekacej misy alebo pekáča, posypte strúhankou a pečte na 180 °C asi 20 minút, alebo pokiaľ strúhanka nebude nazlátla.