Zapečené fazule so strúhankou zo starého chleba

 

Čas prípravy

25 min

Čas varenia

35 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 väčšie mrkvy (500 g)
  • 400 g kelu
  • 300 g fazúľ
  • 3 nastrúhané paradajky
  • 4 lyžice kečupu Hellmann's
  • Hrsť čerstvého alebo lyžičku sušeného oregána
  • ½ lyžičky sušeného tymiánu
  • 200 ml vody z fazúľ
  • 100 ml vína
  • 1 lyžica mletej papriky
  • ½ lyžice údenej papriky
  • Soľ a čierne korenie
  • 150 g strúhanky + 3 lyžice oleja + soľ

Postup prípravy

  1. Cibuľu a cesnak nakrájajte najemno. Vo väčšom hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak a nechajte restovať dozlatista.

  2. Mrkvu nakrájajte na polovičné kolieska, pridajte do hrnca a chvíľu restujte.

  3. Kel nakrájajte na menšie kúsky a restujte ďalších 5 minút.

  4. Paradajky nastrúhajte na strúhadle, šupky nasekajte najemno a pridajte do hrnca spolu s kečupom, bylinkami, soľou a korením. Pridajte fazule, zalejte vodou z fazúľ a vínom a nechajte 15 minút povariť.

  5. Strúhanku premiešajte s olejom a soľou. Zmes fazule a zeleniny preložte do zapekacej misy alebo pekáča, posypte strúhankou a pečte na 180 °C asi 20 minút, alebo pokiaľ strúhanka nebude nazlátla.