Texas ranger burger

Texas ranger burger

 

Čas prípravy

20 min

Čas varenia

20 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 450 g mleté mäso na burger
  • 4 žemle
  • 4 plátky čedaru
  • 8 plátkov slaniny
  • 4 vajcia
  • hrsť ľadového šalátu
  • 2 červené cibule
  • 200 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • soľ
  • mlieko

Postup prípravy

  1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na koliečka, ktoré obalíme v hladkej múke. Zo zvyšku múky, vajec a mlieka vytvoríme hustejšie cestíčko, jemne dosolíme a necháme chvíľku odležať.

  2. Koliečka cibule obalíme v cestíčku, vkladáme do rozpáleného oleja a usmažíme do chrumkava. Necháme odkvapkať prebytočný olej.

  3. Mäso osolíme, okoreníme, opečieme z oboch strán do požadovanej prepečenosti, navrch položíme plátok čedaru a necháme rozpustiť.

  4. Na panvici opečieme slaninu, na ktorú rozklepneme vajce, mierne osolíme, okoreníme a položíme na mäso so syrom.

  5. Opečené žemle potrieme BBQ omáčkou, pridáme list šalátu, mäso so syrom a slaninovým vajcom, usmažené cibuľové krúžky a horným dielom žemle priklopíme.