Teplý šalát z červenej šošovice s volským okom

Šošovica je nielen plná telu prospešných látok, ale dajú sa z nej vytvoriť aj skvelé jedlá, ktoré nielen zasýtia, ale budú také chutné, že na tanieri nič neostane. Jedlo je príliš dobré na to, aby sa ním plytvalo.

 

Čas prípravy

5 min

Čas varenia

15 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 200 g sušená červená šošovica
  • 1 cibuľa
  • 2 cesnaky
  • 4 polievkové lyžice horčice
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup prípravy

  1. V osolenej vode uvaríme šošovicu domäkka.

  2. Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme dozlatista. Na poslednú minútu k nej pridáme na plátky nakrájaný cesnak.

  3. Vajce vyklepneme na panvicu a na miernom ohni čakáme, kým sa zatiahne vrátane žĺtku.

  4. Do uvarenej šošovice vmiešame horčicu, cibuľku a cesnak.

  5. Dochutíme soľou a korením, navrch položíme hotové vajce.