Šťavnatá tortilla

Tortilla je skvelou možnosťou, ako v kuchyni zužitkujete všetky zvyšné suroviny. Hodí sa k nej takmer čokoľvek a hravo tak vytvoríte rýchlu večeru.

 

Čas prípravy

30 min

Čas varenia

15 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 2 chrumkavé listy ľadového šalátu
  • 1/4 červenej papriky
  • 1/4 hranolky papriky
  • 1/3 malej cukety
  • 1 malá cibuľka
  • 1 lyžica majonézy Hellmann's Light
  • 1 celozrnná tortilla
  • 1 lyžica oleja
  • lyžica nasekanej pažítky
  • soľ
  • štipka čierneho korenia

Postup prípravy

  1. Na oleji orestujeme na prúžky nakrájanú cibuľu. Po 1 minúte pridáme papriku, plátky cukety a orestujeme tak, aby zelenina ľahko zmäkla, ale ostala chrumkavá. Osolíme,okoreníme.

  2. Ľadový šalát nakrájame na prúžky. Celú plochu tortilly potrieme majonézou Hellmann's Light, posypeme nasekanou pažítkou, rovnomerne poukladáme prúžky šalátu a navrstvíme zeleninu. Tortilly zabalíme.

  3. Aby bol sendvič chrumkavý, pred podávaním necháme tortilly prehriať cca 5 minút v trúbe pri 220°C (môžeme dať pod mriežkovaný kontaktný grill-pannini).