
Ingrediencie
oddeliť
- 2 lyžice repkového oleja
- 2 vajcia
- 3 strúčiky cesnaku
- 300 ml kuracieho vývaru
- 130 g mrkvy
- 300 g zvyšného pečeného kuracieho mäsa (alebo 450 g čerstvého kuracieho mäsa)
- 270 g jazmínovej ryže
- 70 g mrazeného hrášku
- 4 lyžice Tamari sójovej omáčky
- 1 lyžicu sezamového oleja
- 4 lyžice Hellmann's majonézy Original
- 2 lyžice Sriracha omáčky
- 1 jarnú cibuľku
- 1 lyžičku sezamových semienok
Postup prípravy
oddeliť
-
Na lyžicu oleja vlejte rozmiešané vajcia a za stáleho miešania ich usmažte. Dejte bokom.
-
Pridajte zvyšný olej, prelisovaný cesnak a minútu restujte. Vlejte malé množstvo vývaru a plochou vareškou zoškrabnite prípadné pripečené kúsky z dna.
-
Pridajte zvyšný vývar, na kocky pokrájanú mrkvu a ryžu. Pokiaľ používate čerstvé mäso, pridajte ho pokrájané na kocky v tomto kroku. Zľahka osoľte a okoreňte. Tekutina by mala suroviny presahovať o 2 cm. Priklopte pokrievkou a na miernom ohni varte asi 15 minút.
-
Pridajte sójovú omáčku, sezamový olej, prípadne natrhané pečené kuracie mäso a dobre premiešajte. Potom vmiešajte rozmrazený hrášok a nakoniec usmažené vajcia. Nechajte všetko chvíľku odpočívať pod pokrievkou.
-
Zmiešajte Hellmann's majonézu so srirachou.
-
Ryžu servírujte posypanú jarnou cibuľkou, na sucho na panvici opraženými sezamovými semienkami a pokvapkajte pikantnou majonézou.