Ryža z jedného hrnca

 

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

20 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 2 lyžice repkového oleja
  • 2 vajcia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 130 g mrkvy
  • 300 g zvyšného pečeného kuracieho mäsa (alebo 450 g čerstvého kuracieho mäsa)
  • 270 g jazmínovej ryže
  • 70 g mrazeného hrášku
  • 4 lyžice Tamari sójovej omáčky
  • 1 lyžicu sezamového oleja
  • 4 lyžice Hellmann's majonézy Original
  • 2 lyžice Sriracha omáčky
  • 1 jarnú cibuľku
  • 1 lyžičku sezamových semienok

Postup prípravy

  1. Na lyžicu oleja vlejte rozmiešané vajcia a za stáleho miešania ich usmažte. Dejte bokom.

  2. Pridajte zvyšný olej, prelisovaný cesnak a minútu restujte. Vlejte malé množstvo vývaru a plochou vareškou zoškrabnite prípadné pripečené kúsky z dna.

  3. Pridajte zvyšný vývar, na kocky pokrájanú mrkvu a ryžu. Pokiaľ používate čerstvé mäso, pridajte ho pokrájané na kocky v tomto kroku. Zľahka osoľte a okoreňte. Tekutina by mala suroviny presahovať o 2 cm. Priklopte pokrievkou a na miernom ohni varte asi 15 minút.

  4. Pridajte sójovú omáčku, sezamový olej, prípadne natrhané pečené kuracie mäso a dobre premiešajte. Potom vmiešajte rozmrazený hrášok a nakoniec usmažené vajcia. Nechajte všetko chvíľku odpočívať pod pokrievkou.

  5. Zmiešajte Hellmann's majonézu so srirachou.

  6. Ryžu servírujte posypanú jarnou cibuľkou, na sucho na panvici opraženými sezamovými semienkami a pokvapkajte pikantnou majonézou.