Pikantný zemiakový šalát z Thajska

Zemiakový šalát nemusí byť len ten, ktorý poznáte z vianočnej tabule. Skúste trochu zaexperimentovať a dajte si pikantný zemiakový šalát z Thajska.

 

Čas prípravy

35 min

Čas varenia

20 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 400 g uvarených šalátových zemiakov
  • 1 menšia šalátová uhorka
  • 1 malá mrkva
  • 2 paradajky
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g čerstvého ananásu
  • 1 jarná cibuľka
  • koriander
  • drtené arašídy

Dresing:

  • 4 lyžice majonézy Hellmann's Delikátnej
  • 1 polievková lyžica cukru krupice
  • šťava z dvoch limetiek
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice rybacej omáčky
  • soľ

Postup prípravy

  1. Všetky ingrediencie na dresing vložíme do nádobky a rozmixujeme ponorným mixérom. Chuť je intenzívna sladko-slano-kyslo-pálivá.

  2. Zemiaky aj ananás nakrájame na plátky, uhorku, mrkvu a červenú cibuľu na tenké dlhé prúžky, paradajky na osminky, jarnú cibuľku a koriander nasekáme najemno.

  3. Všetko zmiešame s dresingom a posypeme drtenými arašidmi. Podávame s grilovanými krevetkami.