Pečené mini zemiačiky s plátkom cesnaku a bylinkou

Pečené mini zemiačiky s plátkom cesnaku a bylinkou

 

Čas prípravy

30 min

Čas varenia

30 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 8 minuatúrnych zemiakov aj so šupkou
  • 2 väčšie strúčiky cesnaku
  • vetvička rozmarínu
  • 2 lyžice majonézy Hellmann's originál
  • hrubozrnná soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

  1. Zemiaky aj so šupkou dôkladne umyjeme, zabalíme do alobalu (všetky naraz) a upečieme cca 25 minút v trúbe pri 180°C. Môžeme ich aj uvariť. Upečené zemiaky narežeme do kríža, pomocou prstov stlačíme tak, aby sa kríž otvoril a naskladáme na plech s pečiacim papierom.

  2. Na ten istý plech položíme cesnak nakrájaný na plátky. Vložíme pod grill na 220°C a grilujeme dozlatista. Potom pridáme kvapôčku majonézy Hellmann's Originál, posypeme hrubou soľou a čiernym korením, ozdobíme upečeným plátkom cesnaku a nakoniec zapichneme ihličku rozmarínu.