Pečená tekvica s tekvicovými semienkami a citrónovou majonézou

Oživte tekvicovú sezónu týmto Hellmann's receptom. Skvelý ako večera, alebo napríklad príloha. Ako sa vám to bude práve hodiť. Hlavné je, že ju celú zjeme a žiadne jedlo neostane nazvyš. Jedlo je príliš dobré na to, aby sa ním plytvalo.

 

Čas prípravy

10 min

Čas varenia

10 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 1 tekvica hokaido menšia
  • 4 polievkové lyžice tekvicových semienok
  • 4 polievkové lyžice Hellmann's majonézy
  • 1 citrón
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup prípravy

  1. Tekvicu nakrájame na cca 2cm vysoké polmesiačiky, položíme na plech pokvapkaný olivovým olejom, osolíme a posypeme čiernym korením.

  2. Pečieme 8min na 230°C.

  3. Tekvicové semienka upražíme na suchej panvici.

  4. Majonézu zmiešame s citrónovou kôrou.

  5. Tekvicu premiešame so semienkami a podávame s citrónovou majonézou.