Pečená koreňová zelenina s tatarskou omáčkou

Ostala vám koreňová zelenina? Chcete obmeniť obvyklú prílohu zo zemiakov? Skúste upiecť celer, mrkvu a petržlen. Vaše jedlo obmeníte, odľahčíte a navyše sa nič nevyhodí! Jedlo je príliš dobré na to, aby sa s ním plytvalo.

 

Čas prípravy

10 min

Čas varenia

20 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 1/2 celer
  • 3 petržleny
  • 1 hrsť petržlenovej vňati
  • 3 mrkvy
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • Hellmann's tatarská omáčka

Postup prípravy

  1. Celer, petržlen a mrkvu nakrájame na podobne vysoké plátky cca 4 mm.

  2. Poukladáme na plech, kde máme papier na pečenie, polejeme olivovým olejom, dochutíme soľou a čiernym korením a dáme piecť na 180°C 20 minút.

  3. Podávame s tatárskou omáčkou Hellmann's.