Mrkvové hranolky s fazuľovým dipom a pestom z kelu

 

Čas prípravy

20 min

Čas varenia

20 min

Ingrediencie

  • 700 g mrkvy
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 vrchovatú lyžicu zemiakového nebo kukuričného škrobu
  • Soľ a čierne korenie

Fazuľový dip

  • 200 g fazúľ
  • 100 g majonézy Hellmann's Original
  • 2 lyžice vody z uhoriek alebo 1 lyžicu citrónovej šťavy a 1 lyžicu vody
  • Soľ a čierne korenie
  • Čerstvé bylinky

Kelové pesto

  • 6 vrchných listov kelu
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • Šťava z 1 citrónu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 6 lyžíc slnečnicových semienok (alebo iných semienok či orechov)
  • Soľ a čierne korenie

Postup prípravy

  1. Mrkvu očistite (čerstvú alebo mladú mrkvu nie je nutné lúpať) a nakrájajte na tenké hranolky.

  2. Dejte do misy, pridajte zvyšné ingrediencie a dôkladne premiešajte.

  3. Pečte na 250 °C, kým mrkva nebude upečená dozlata (cca 20 minút). Vďaka škrobu budú hranolky krásne chrumkavé.

Fazolový dip

  1. Všetky ingrediencie vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Bylinky môžete pridať až na záver alebo ich nasekať a primiešať do hotového dipu.

Kapustové pesto

  1. Všetky ingrediencie dajte do mixéru alebo do kuchynského robota a rozmixujte. Môžete premixovať len zľahka, aby v peste stále zostali kúsky kelu, cesnaku a semienok. Prípadne rozmixovať dohladka.

  2. Pesto môžete pripraviť dvoma spôsobmi. Buď ingrediencie najemno nasekať nožom alebo rozmixovať v mixéry či v kuchynskom robote. Výsledná konzistencia bude veľmi odlišná, záleží na vlastných preferenciách, ktorý typ vám bude vyhovovať viac.