Medová krkovica s jalapeno papričkami

Medová krkovička je recept pre správnych labužníkov. S jalapeno papričkami bude mať váš pokrm ten správny šmrnc.

 

Čas prípravy

1 h 10 min

Čas varenia

20 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 4 plátky krkovice
  • 170 ml olivového oleja
  • 60 ml medu
  • 1 polievková lyžica cesnaku nasekaného nadrobno
  • 2 čerstvé zelené jalapeňo papričky, nakrájané na prúžky
  • soľ, čierne korenie
  • Grilovacie omáčky Hellmann's-napr. Steak, Chilli, Garlic

Postup prípravy

  1. V miske premiešame všetky ingrediencie na marinádu. Mäso poukladáme do uzatvárateľnej nádoby, zalejeme marinádou a dáme aspoň na 2 hodiny marinovať do chladničky (kľudne však aj celú noc).

  2. Krkovice grilujeme na stredne rozpálenom grile zhruba 5-6 minút z každej strany, alebo kým nie sú prepečené. Pred podávaním nechávame mierne vychladnúť mimo gril.