Marinované fazule na hrianke

 

Čas prípravy

10 min

Čas varenia

5 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 200 g fazúľ
  • šťava z ½ citrónu
  • 1 väčší strúčik cesnaku
  • ½ hrste čerstvých byliniek (oregano), alebo 1 lyžička sušených byliniek
  • Soľ a korenie
  • 4 lyžice oleja zo sušených paradajok
  • 2 najemno nasekané sušené paradajky
  • ½ lyžice kapár
  • 1 lyžica vody z kapár
  • 1 lyžica Hellmann's omáčky Vegan

Postup prípravy

  1. Fazule dajte do misy. Cesnak olúpte a utrite alebo nasekajte nadrobno a pridajte k fazuliam.

  2. Paradajky a kapary nasekajte nadrobno a pridajte spolu s bylinkami do misy.

  3. Pridajte citrónovú šťavu, olej, vodu z kapár, soľ a korenie a dôkladne premiešajte.

  4. Zmes preložte do väčšej zaváraninovej fľaše, ľahko pritlačte, aby boli fazule ponorené v marináde a nechajte aspoň deň uležať.

  5. Servírujte na hrianke potretej tenkou vrstvou majonézy.