
Ingrediencie
- 200 g fazúľ
- šťava z ½ citrónu
- 1 väčší strúčik cesnaku
- ½ hrste čerstvých byliniek (oregano), alebo 1 lyžička sušených byliniek
- Soľ a korenie
- 4 lyžice oleja zo sušených paradajok
- 2 najemno nasekané sušené paradajky
- ½ lyžice kapár
- 1 lyžica vody z kapár
- 1 lyžica Hellmann's omáčky Vegan
Postup prípravy
-
Fazule dajte do misy. Cesnak olúpte a utrite alebo nasekajte nadrobno a pridajte k fazuliam.
-
Paradajky a kapary nasekajte nadrobno a pridajte spolu s bylinkami do misy.
-
Pridajte citrónovú šťavu, olej, vodu z kapár, soľ a korenie a dôkladne premiešajte.
-
Zmes preložte do väčšej zaváraninovej fľaše, ľahko pritlačte, aby boli fazule ponorené v marináde a nechajte aspoň deň uležať.
-
Servírujte na hrianke potretej tenkou vrstvou majonézy.