Lososová francúzska pomazánka Rillettes

Lososová francúzska pomazánka Rillettes

 

Čas prípravy

40 min

Čas varenia

30 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 300g lososa celého aj s kožou
  • 120g údeného lososa
  • 4 lyžice Hellmann's majonézy delikátnej
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 citrón
  • pažítka alebo jarná cibuľka
  • 1 mladá cuketa
  • bylinky, reďkovky, paprika, mrkva na ozdobu

Ingrediencie na vývar:

  • 0,5l vody
  • 0,2l bieleho vína
  • štipka soli
  • 5 guličiek nového korenia
  • 5 guličiek celého čierneho korenia
  • 2 tenké plátky citrónu aj so šupkou
  • 2 bobkové listy
  • 10 cm stonku zo stopkatého zeleru
  • 5cm póru
  • vetvička tymiánu

Postup prípravy

  1. Všetky ingrediencie na vývar dáme do rajnice, privedieme do varu a varíme cca 10 minút.

  2. Potom pridáme lososa celého aj s kožou a varíme cca 15 minút (až kým je dobre prevarený). Stiahneme z ohňa, necháme vychladnúť vo vývare.

  3. Potom z lososa oberieme svetlé mäso (tmavé mäso a kožu nepoužijeme). Mäso natrháme do misky, pridáme údeného lososa a Hellmann's majonézu delikátnu.

  4. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením.

  5. Necháme min. 2 hodiny v chladničke odležať. Pred podávaním zmiešame s nasekanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou.

  6. Z mladej cukety škrabkou na zemiaky pozdĺžne vytvoríme tenké plátky.

  7. Na každý plátok cukety nanesieme pomazánku, zamotáme a veselo ozdobíme bylinkami, reďkovkou, prúžkami papriky alebo mrkvy.