
Ingrediencie
- 300g lososa celého aj s kožou
- 120g údeného lososa
- 4 lyžice Hellmann's majonézy delikátnej
- soľ
- čierne korenie
- 1 citrón
- pažítka alebo jarná cibuľka
- 1 mladá cuketa
- bylinky, reďkovky, paprika, mrkva na ozdobu
Ingrediencie na vývar:
- 0,5l vody
- 0,2l bieleho vína
- štipka soli
- 5 guličiek nového korenia
- 5 guličiek celého čierneho korenia
- 2 tenké plátky citrónu aj so šupkou
- 2 bobkové listy
- 10 cm stonku zo stopkatého zeleru
- 5cm póru
- vetvička tymiánu
Postup prípravy
-
Všetky ingrediencie na vývar dáme do rajnice, privedieme do varu a varíme cca 10 minút.
-
Potom pridáme lososa celého aj s kožou a varíme cca 15 minút (až kým je dobre prevarený). Stiahneme z ohňa, necháme vychladnúť vo vývare.
-
Potom z lososa oberieme svetlé mäso (tmavé mäso a kožu nepoužijeme). Mäso natrháme do misky, pridáme údeného lososa a Hellmann's majonézu delikátnu.
-
Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením.
-
Necháme min. 2 hodiny v chladničke odležať. Pred podávaním zmiešame s nasekanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou.
-
Z mladej cukety škrabkou na zemiaky pozdĺžne vytvoríme tenké plátky.
-
Na každý plátok cukety nanesieme pomazánku, zamotáme a veselo ozdobíme bylinkami, reďkovkou, prúžkami papriky alebo mrkvy.