Losos pečený v medovo-horčicovej omáčke

Losos pečený v medovo-horčicovej omáčke

 

Čas prípravy

10 min

Čas varenia

10 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 900 g filetov z lososa
  • 1 a 1/2 lyžice medu
  • 1 a 1/2 lyžice horčice Hellmann's gurmánska
  • 3 strúčiky cesnaku, drtené
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého kôpru
  • soľ

Postup prípravy

  1. Trúbu predohrejeme na 200°C.

  2. V miske premiešame med, gurmánsku horčicu, cesnak, 2 lyžice oleja, citrónovú šťavu a soľ.

  3. Pekáč vyložíme alobalom, filety z lososa potrieme z oboch strán olejom a položíme ich na pekáč dole kožou. Potrieme pripravenou marinádou.

  4. Vložíme do trúby a pečieme 8-10 minút, dokiaľ losos nie je uprostred medium, ale zvonku upečený.