Kuskusový šalát s tekvicou, kuraťom a granátovým jablkom

Že ste si do teraz mysleli, že je kuskus nudná ingrediencia? Nenechajte sa mýliť a pripravte si náš kuskusový šalát s krémovou tekvicou a pikantným granátovým jablkom.

 

Čas prípravy

10 min

Čas varenia

25 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 2 kuracie prsia bez kože
  • 200g mrkvy
  • 200g tekvice
  • 4-6 strúčikov cesnaku
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 100g kuskusu
  • 50g tekvicových semienok
  • 8 lyžíc Hellmann's šalátového dresingu med a horčica
  • malý zväzok petržlenu
  • malý zväzok mäty
  • 100g semienok granátového jablka

Postup prípravy

  1. Rozohrejeme trúbu na 180° C. Kuracie prsia pečieme asi 20 minút,kým nie sú prepečené.

  2. Mrkvu a tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky. Pripravíme na plech, pridáme rozmarín a cesnak a polejeme olejom.

  3. Pečieme zeleninu asi 10 minút, kým nezmäkne a necháme ju vychladnúť.

  4. Pripravíme kuskus podľa návodu na obale.

  5. Kura nakrájame na kocky, dáme do veľkej misy, kam pridáme zeleninu, tekvicové semienka, Hellmann's šalátový dresing med a horčica, nasekané bylinky a dobre premiešame.

  6. Kuskus premiešame, pridáme semienka granátového jablka a šalát servírujeme na kuskuse.