Krémový šalát s cícerom

Krémový šalát s cícerom

 

Čas prípravy

10 min

Čas varenia

15 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 500g čerstvej červenej repy so stonkami a listami
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • šťava z polky citrónu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 180g cíceru
  • 8 lyžíc šalátového dresingu Hellmann's med a horčica
  • 1 pomaranč
  • 12 cherry paradajok
  • zväzok čerstvého koriandru

Postup prípravy

  1. Trúbu rozohrejeme na 180°C.

  2. Z čerstvej repy odrežeme stonky a listy a dáme ich stranou. Repu nakrájame na silné plátky,dáme ich na plech a pokvapkáme ich lyžicou olivového oleja. Plech umiestnime do trúby a repu pečieme 8-12 minút, kým nezmäkne. Potom ju necháme vychladnúť.

  3. Stonky a listy repy osmažíme na 1 lyžici olivového oleja s citrónovou šťavou a prelisovaným cesnakom. Pridáme trochu vody a varíme na miernom ohni 3-5 minút. Necháme vychladnúť a potom umiestnime do misy, v ktorej budeme pripravovať śalát.

  4. Pridáme mäkký cícer, zvyšný olivový olej a Hellmann's šalátový dresing med a horčica. Pridáme vychladnutú repu a pomaranč, rozdelený na mesiačiky.

  5. Servírujeme ozdobené cherry paradajkami a koriandrom.