Krémová kuracia polievka

 

Čas prípravy

20 min

Čas varenia

20 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 70 g šampiňónov
  • 1 zemiak
  • 150 g zvyšného pečeného kuracieho mäsa
  • 1/2 lyžičky oregána
  • 1/2 lyžičky tymiánu
  • 650 ml kuracieho vývaru
  • Soľ, čierne korenie
  • 200 g zvyšnej pečenej zeleniny
  • 80 ml smotany
  • 1 lyžicu Hellmann's majonézy Original
  • 1 lyžicu petržlenovej vňate

Postup prípravy

  1. Vo veľkom hrnci rozohrejte olej a minútu opekajte nadrobno pokrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku.

  2. Pridajte na plátky pokrájané šampiňóny, olúpaný a na malé kocky pokrájaný zemiak a opekajte ďalšie 3 minúty.

  3. Pridajte natrhané kuracie mäso, sušené bylinky a miešajte, kým šampiňóny nezačnú mäknúť.

  4. Vlejte vývar, smotanu a pridajte tiež zvyšnú pečenú zeleninu. Osoľte a okoreňte a na miernom ohni varte do zmäknutia zemiaku.

  5. Nakoniec v polievke rozmiešajte Hellmann's omáčku s avokádovým olejom a pred servírovaním ozdobte petržlenovou vňaťou.