Karfiol so slnečnicovými semienkami a aioli

Smažený, placky alebo polievka, to sú typické pokrmy z karfiolu, ktoré točíme dookola. Keď vám opäť ostane karfiol v chladničke, skúste ho pripraviť podľa tohto receptu. Zaručene vám zachutí a doma už nikdy neostane. Jedlo je príliš dobré na to, aby sa s ním plytvalo.

 

Čas prípravy

10 min

Čas varenia

20 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 1 karfiol
  • 4 polievkové lyžice Hellmann's majonézy
  • 1 celý cesnak
  • 3 polievkové lyžice slnečnicových semienok
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

  1. Majonézu zmiešame s upečenými strúčikmi cesnaku (20 min v trúbe na 180°C). Pokiaľ budete chcieť robiť aioli z čerstvého cesnaku, stačia dva strúčiky.

  2. Slnečnicové semienka upražíme na suchej panvici, aby sa rozvoňala.

  3. Karfiol rozoberieme na malé ružičky a povaríme ho vo vode alebo v pare minimálne 6min. Potom ho prudko orestujeme na panvici.

  4. Karfiol zmiešame so semienkami a podávame s pripravenou aioli omáčkou.