Jemný zemiakový šalát s tekvicou a špenátom

Jemný zemiakový šalát s tekvicou a špenátom

 

Čas prípravy

30 min

Čas varenia

40 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 600 g uvarených šalátových zemiakov
  • 150 g tekvice
  • 4 lyžice majonézy Hellmann's originál
  • Šťava z polky citrónu
  • 200 g listového špenátu
  • 1 lyžica oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrsť nasekaných pekánových alebo vlašských orechov
  • soľ a čerstvo pomleté čierne korenie

Postup prípravy

  1. Dužinu tekvice nakrájame na kocky a upečieme nasucho v trúbe pri 180°C domäkka. Na oleji necháme zosklovatieť na prúžky nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme nasekaný cesnak a listy špenátu. Osolíme a okoreníme. Orestujeme, až kým sa odparí všetka tekutina.

  2. Uvarené zemiaky nakrájame na hranolky a pridáme k špenátu. Ohrejeme. Pridáme pečenú tekvicu, majonézu, citrónovú šťavu a všetko zľahka premiešame. Šalát servírujeme teplý, posypaný orechmi.