
Ingrediencie
- 450 g cherry paradajok, nakrájaných na štvrťky
- hrsť čerstvého koriandru, nasekaného
- 75 g bielej cibule, nasekanej nadrobno
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 3 plátky chudšej slaniny, rozdelenej pozdĺžne na polovicu (6 prúžkov)
- 1 paprika kapia, bez semienok, 6 prúžkov
- 1 lyžica olivového oleja
- 6 nožičiek kvalitných hovädzích párkov
- 6 poctivých rohlíkov na hot-dog, narezaných
- horčica Hellmann's gurmánska a majonéza Hellmann's Originál, premiešané pol na pol
Postup prípravy
-
Predohrejeme si gril na strednú teplotu. V mise zmiešame paradajky, koriander, cibuľu a citrónovú šťavu, osolíme. Každú nožičku párku obalíme z jedného konca smerom k druhému prúžkom slaniny. Prúžky papriky potrieme olivovým olejom.
-
Párky aj papriku grilujeme a otáčame, aby sa všetko opieklo rovnomerne. Slanina by mala byť chrumkavá a párky pekne lesklé a opečené. Trvá to tak 8-10 min. Rohlíky roztvoríme a dáme na gril, aby sa zľahka vnútro opieklo, asi 1 min.
-
Rohlíky potrieme horčicovou omáčkou, vložíme do nich grilované slaninové párky a plátok papriky, posypeme zeleninovou zmesou.