Hot dog so slaninou

Hot dog so slaninou

 

Čas prípravy

10 min

Čas varenia

10 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 450 g cherry paradajok, nakrájaných na štvrťky
  • hrsť čerstvého koriandru, nasekaného
  • 75 g bielej cibule, nasekanej nadrobno
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 3 plátky chudšej slaniny, rozdelenej pozdĺžne na polovicu (6 prúžkov)
  • 1 paprika kapia, bez semienok, 6 prúžkov
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 6 nožičiek kvalitných hovädzích párkov
  • 6 poctivých rohlíkov na hot-dog, narezaných
  • horčica Hellmann's gurmánska a majonéza Hellmann's Originál, premiešané pol na pol

Postup prípravy

  1. Predohrejeme si gril na strednú teplotu. V mise zmiešame paradajky, koriander, cibuľu a citrónovú šťavu, osolíme. Každú nožičku párku obalíme z jedného konca smerom k druhému prúžkom slaniny. Prúžky papriky potrieme olivovým olejom.

  2. Párky aj papriku grilujeme a otáčame, aby sa všetko opieklo rovnomerne. Slanina by mala byť chrumkavá a párky pekne lesklé a opečené. Trvá to tak 8-10 min. Rohlíky roztvoríme a dáme na gril, aby sa zľahka vnútro opieklo, asi 1 min.

  3. Rohlíky potrieme horčicovou omáčkou, vložíme do nich grilované slaninové párky a plátok papriky, posypeme zeleninovou zmesou.