Grilovaný losos so špargľou a cherry paradajkami

Grilovaný losos so špargľou a cherry paradajkami

 

Čas prípravy

35 min

Čas varenia

25 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 4 porcie lososa cca po 180 g aj s kožou (bez šupín)
  • 2 lyžice oleja
  • soľ,čierne korenie
  • rezaná pažítka
  • zväzok bielej a zelenej špargle
  • cukor, citrónová šťava
  • 4 trsy cherry paradajok po cca 3-4 guličkách
  • Hellmann's Tatárska omáčka delikátna
  • citrón na podávanie

Postup prípravy

  1. Lososa osolíme, okoreníme a opečieme na panvici s rozohriatym olejom. Najskôr ho položíme kožou dole a čakáme, kým bude zlatistý a chrumkavý. Vnútri musí ostať ružový, neprepečený.

  2. Vyberieme a necháme 3 minúty oddýchnuť.

  3. Kúsky lososa namáčame do Hellmann's Tatárskej omáčky delikátnej, ktorá nám lososa výborne dochutí.

  4. Špargľu uvaríme do polomäkka vo vriacej, osolenej, ľahko osladenej vode s citrónovou šťavou. Vyberieme a na krátku chvíľu vložíme do panvice, kde sa griloval losos a opečieme. Spolu so špargľou vložíme do panvice trsy cherry paradajok a tiež opečieme.