Grilovaná sezamová sviečkovica

Bravčová sviečkovica je skvelý kúsok mäsa, ktorý možno pripraviť na mnoho spôsobov. Pripravte si ju napríklad na sezame podľa nášho receptu.

 

Čas prípravy

1 h

Čas varenia

20 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 900 g bravčová panenka
  • 3 cm čerstvý koreň zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 60 ml sójová omáčka
  • 2 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 2 jarné cibuľky nakrájané na malé kocky
  • 2 polievkové lyžice čerstvého koriandru nasekaného
  • 2 polievkové lyžice ryžového octu
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sezamového oleja
  • Hellmann's omáčka Samba

Postup prípravy

  1. Do mažiaru dáme cesnak, zázvor a rozdrtíme dohromady. Dáme do misky a pridáme sójovku, cukor, cibuľku, koriander, ocot,olivový a sezamový olej. Štvrtinu marinády necháme stranou.

  2. Panenku naložíme do marinády a marinujeme 1-3 hod.

  3. Gril rozpálime na najvyšší stupeň (alebo dáme na zdroj najväčšieho tepla) a panenku grilujeme zo všetkých strán, pokiaľ nie je krásne opečená. V priebehu grilovania potierame marinádou, ktorú sme si nechali stranou.

  4. Panenku presunieme na chladnejšiu časť grilu, gril priklopíme a grilujeme ešte 5-10 min. Potom dáme preč z grilu, zabalíme do alobalu a necháme 10 minút pasívne dopiecť. Podávame s omáčkou Samba od Hellmann's.