Gratinovaná cuketa

Gratinovaná cuketa

 

Čas prípravy

10 min

Čas varenia

20 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 2 papriky
  • 2 stredné cibule
  • 2 stredné cukety
  • 200g tvrdého syra, alebo syra s ušľachtilou plesňou
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 dcl smotany na varenie
  • 2 vajcia
  • 6 lyžíc Hellmann's tatárskej omáčky
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice strúhanky
  • Soľ, čierne korenie

Postup prípravy

  1. Cesnak ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a orestujeme. Papriku a cibuľu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a na oleji spoločne s cuketou nakrájanou na kolieska orestujeme.

  2. Olejom, alebo iným tukom vytrieme zapekaciu misu, vysypeme strúhankou a naplníme zmesou cukety a zeleniny.

  3. Vajce, smotanu a tatársku omáčku rozšlaháme, zmes nalejeme na zeleninu v zapekacej mise a dáme piecť.

  4. Po miernom vychladnutí servírujeme.