
Ingrediencie
oddeliť
- 4 lyžice olivového oleja
- 150 g čerstvej strúhanky
- Soľ, čierne korenie
- 2 citróny
- 450 g suchých špagiet
- 1 strúčik cesnaku
- 100 ml bieleho suchého vína
- 450 g pečenej zeleniny
- 1 lyžicu Hellmann's majonézy
- 50 g strúhaného parmezánu
Postup prípravy
oddeliť
-
Vo veľkom hrnci priveďte vodu k varu.
-
Na 2 lyžiciach oleja opražte za stáleho miešania strúhanku dozlatista. Osoľte a okoreňte.
-
Najemno nastrúhajte kôru z dvoch citrónov a polovicu vmiešajte do opraženej strúhanky. Dajte bokom.
-
Špagety uvarte podľa návodu na obale.
-
Na zvyšnom oleji minútu opekajte prelisovaný cesnak. Pridajte víno a nechajte ho zredukovať na polovicu objemu. Pridajte zeleninu a 2 minúty spoločne prehrievajte. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
-
K zelenine pridajte uvarené špagety, 2 lyžice citrónovej šťavy, lyžicu Hellmann's majonézy a podľa potreby asi naberačku vody, v ktorej sa špagety varili. Miešajte, kým sa tekutina nevyvarí.
-
Odstráňte z ohňa a vmiešajte zvyšnú citrónovú kôru. Posypete zvyšnou strúhankou a parmezánom a ihneď servírujte.