Citrónové špagety s pečenou zeleninou

 

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

10 min

Ingrediencie

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 150 g čerstvej strúhanky
  • Soľ, čierne korenie
  • 2 citróny
  • 450 g suchých špagiet
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 450 g pečenej zeleniny
  • 1 lyžicu Hellmann's majonézy
  • 50 g strúhaného parmezánu

Postup prípravy

  1. Vo veľkom hrnci priveďte vodu k varu.

  2. Na 2 lyžiciach oleja opražte za stáleho miešania strúhanku dozlatista. Osoľte a okoreňte.

  3. Najemno nastrúhajte kôru z dvoch citrónov a polovicu vmiešajte do opraženej strúhanky. Dajte bokom.

  4. Špagety uvarte podľa návodu na obale.

  5. Na zvyšnom oleji minútu opekajte prelisovaný cesnak. Pridajte víno a nechajte ho zredukovať na polovicu objemu. Pridajte zeleninu a 2 minúty spoločne prehrievajte. Podľa chuti osoľte a okoreňte.

  6. K zelenine pridajte uvarené špagety, 2 lyžice citrónovej šťavy, lyžicu Hellmann's majonézy a podľa potreby asi naberačku vody, v ktorej sa špagety varili. Miešajte, kým sa tekutina nevyvarí.

  7. Odstráňte z ohňa a vmiešajte zvyšnú citrónovú kôru. Posypete zvyšnou strúhankou a parmezánom a ihneď servírujte.