Chrumkavé kapsičky plnené mäsom

Ak máte radi vietnamské letné závitky, potom vás iste poteší recept, podľa ktorého si ich hravo urobíte aj sami doma.

 

Čas prípravy

45 min

Čas varenia

40 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 16 plátkov tenkého cesta na jarné závitky s hranou 12 cm
  • olej na vyprážanie
  • 2 lyžice vody
  • 2 lyžice múky na cesto (lepidlo)
  • 4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's
  • rezaná pažítka

mäsová náplň:

  • 250g mleté bravčové plece
  • 50g chudá anglická slanina
  • 1 stredná cibuľa
  • soľ, čierne korenie
  • 3 polievkové lyžice vody
  • 2 vajcia

Postup prípravy

  1. Mäso, slaninu a cibuľu pomelieme v mlynčeku na mäso, osolíme, okoreníme. Oddelíme 3 polievkové lyžice a dáme stranou. Zvyšok vložíme do kastrólu, podlejeme 3 lyžice vody a za občasného miešania dusíme domäkka, až kým sa odparí všetka tekutina (cca 20 min). Medzitým uvaríme vajce natvrdo, vychladíme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Do vlažnej mäsovej zmesy pridáme kocky vajec a surové mleté mäso. Premiešame a prípadne dochutíme.

  2. Na stred plátku na jarné závitky položíme mäsovú náplň, okraje potrieme hustým cestíčkom z vody a múky a dôkladne ich zlepíme do tvaru kapsičky. Celú kapsičku zabalíme ešte raz rovnakým spôsobom do druhého plátku cesta (každá kapsička bude zabalená 2x).

  3. To celé opakujeme až kým máme hotových 8 kúskov. Tie potom usmažíme v rozohriatom oleji do zlata (pozor, behom smaženia sa nafúknu).

  4. Vyberieme, olej necháme odstáť na papierovej utierke a podávame vlažné s tatárskou omáčkou Hellmann's a pažítkou.