Chrumkavé kapsičky plnené mäsom

Chrumkavé kapsičky plnené mäsom

 

Čas prípravy

45 min

Čas varenia

40 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 16 plátkov tenkého cesta na jarné závitky s hranou 12 cm
  • olej na vyprážanie
  • 2 lyžice vody
  • 2 lyžice múky na cesto (lepidlo)
  • 4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's
  • rezaná pažítka

mäsová náplň:

  • 250g mleté bravčové plece
  • 50g chudá anglická slanina
  • 1 stredná cibuľa
  • soľ, čierne korenie
  • 3 polievkové lyžice vody
  • 2 vajcia

Postup prípravy

  1. Mäso, slaninu a cibuľu pomelieme v mlynčeku na mäso, osolíme, okoreníme. Oddelíme 3 polievkové lyžice a dáme stranou. Zvyšok vložíme do kastrólu, podlejeme 3 lyžice vody a za občasného miešania dusíme domäkka, až kým sa odparí všetka tekutina (cca 20 min). Medzitým uvaríme vajce natvrdo, vychladíme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Do vlažnej mäsovej zmesy pridáme kocky vajec a surové mleté mäso. Premiešame a prípadne dochutíme.

  2. Na stred plátku na jarné závitky položíme mäsovú náplň, okraje potrieme hustým cestíčkom z vody a múky a dôkladne ich zlepíme do tvaru kapsičky. Celú kapsičku zabalíme ešte raz rovnakým spôsobom do druhého plátku cesta (každá kapsička bude zabalená 2x).

  3. To celé opakujeme až kým máme hotových 8 kúskov. Tie potom usmažíme v rozohriatom oleji do zlata (pozor, behom smaženia sa nafúknu).

  4. Vyberieme, olej necháme odstáť na papierovej utierke a podávame vlažné s tatárskou omáčkou Hellmann's a pažítkou.