Cheese & Bacon (Syr a slanina) burger

Doprajte si doma pravú americkú pochúťku, akou burger so syrom a slaninou dozaista je. Podľa nášho receptu sa budete cítiť ako v reštaurácií.

 

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

15 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 130g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžica oleja
  • 2 plátky slaniny
  • 1 plátok tvrdého syru
  • 2 plátky paradajky
  • 1 veľká celozrnná žemľa
  • kúsok šalátovej uhorky
  • 2 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's
  • soľ, čierne korenie

Postup prípravy

  1. Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť.

  2. Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany zhruba 3-4 minúty (otáčame iba raz). Mäso necháme cca 5 minút oddýchnuť a potom osolíme z oboch strán.

  3. Žemľu rozkrojíme na polovicu a na grile obe polovice opečieme. Na horný diel položíme plátok syra a necháme rozpustiť. Na grill vložíme plátky slaniny, opečieme ich do chrumkava,

  4. Na spodný diel namažeme lyžicu tatarskej omáčky Hellmann's, poukladámeplátky paradajok, na rezance nakrájanú uhorku, druhú lyžicu tatarske omáčky Hellmann's, opečené mäso, opečenú slaninu a priklopíme žemľou s rozpusteným syrom.