
Ingrediencie
oddeliť
- 130g mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžica oleja
- 2 plátky slaniny
- 1 plátok tvrdého syru
- 2 plátky paradajky
- 1 veľká celozrnná žemľa
- kúsok šalátovej uhorky
- 2 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's
- soľ, čierne korenie
Postup prípravy
oddeliť
-
Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť.
-
Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany zhruba 3-4 minúty (otáčame iba raz). Mäso necháme cca 5 minút oddýchnuť a potom osolíme z oboch strán.
-
Žemľu rozkrojíme na polovicu a na grile obe polovice opečieme. Na horný diel položíme plátok syra a necháme rozpustiť. Na grill vložíme plátky slaniny, opečieme ich do chrumkava,
-
Na spodný diel namažeme lyžicu tatarskej omáčky Hellmann's, poukladámeplátky paradajok, na rezance nakrájanú uhorku, druhú lyžicu tatarske omáčky Hellmann's, opečené mäso, opečenú slaninu a priklopíme žemľou s rozpusteným syrom.