
Ingrediencie
oddeliť
- 250g mleté bravčové plece
- 1 malá cibuľka
- soľ, čierne korenie
- vetvička čerstvého tymiánu
- sezam biely a čierny
- 4 lyžice Hellmann's majonézy delikátnej
Postup prípravy
oddeliť
-
K mäsu pridáme jemne nakrájanú cibuľku, osolíme a okoreníme.
-
Namočenými rukami tvarujeme guličky o priemere cca 3 cm alebo menšie.
-
Na tanieri zmiešame čierny sezam s bielym a v týchto semienkach guličky obalujeme. Povrch guličiek nemusí byť semienkami dôkladne zakrytý.
-
Guličky kladieme na plech s papierom na pečenie, zľahka potrieme olejom a pečieme 10 minút v trúbe na 190°C, alebo opečieme na panvici.
-
Po upečení necháme 3 minúty odpočinúť, naaranžujeme na tanierik alebo do misky, zapichneme niekoľko špáratiek a podávame s Hellmann's majonézou delikátnou, ktorá dodá guličkám ten správny šmrnc.
-
Ako ďalšia príloha môže byť na hranolky alebo na kúsky nakrájaná surová zelenina (zeler, mrkva, brokolica, uhorka,paprika...).