Čarovné guličky "skoč-do-papuľky"

Mäsové guličky môžu mať mnoho podôb. Nasledujúci recept patrí k tým jednoduchým a rýchlym, ktorý si zamilujú dospelí, ale zachutí aj deťom.

 

Čas prípravy

25 min

Čas varenia

10 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 250g mleté bravčové plece
  • 1 malá cibuľka
  • soľ, čierne korenie
  • vetvička čerstvého tymiánu
  • sezam biely a čierny
  • 4 lyžice Hellmann's majonézy delikátnej

Postup prípravy

  1. K mäsu pridáme jemne nakrájanú cibuľku, osolíme a okoreníme.

  2. Namočenými rukami tvarujeme guličky o priemere cca 3 cm alebo menšie.

  3. Na tanieri zmiešame čierny sezam s bielym a v týchto semienkach guličky obalujeme. Povrch guličiek nemusí byť semienkami dôkladne zakrytý.

  4. Guličky kladieme na plech s papierom na pečenie, zľahka potrieme olejom a pečieme 10 minút v trúbe na 190°C, alebo opečieme na panvici.

  5. Po upečení necháme 3 minúty odpočinúť, naaranžujeme na tanierik alebo do misky, zapichneme niekoľko špáratiek a podávame s Hellmann's majonézou delikátnou, ktorá dodá guličkám ten správny šmrnc.

  6. Ako ďalšia príloha môže byť na hranolky alebo na kúsky nakrájaná surová zelenina (zeler, mrkva, brokolica, uhorka,paprika...).