Burger z červenej repy s volským okom

Burger z červenej repy s volským okom

 

Čas prípravy

20 min

Čas varenia

15 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 2 ks červenej repy
  • 1 polievková lyžica horčice Hellmann's
  • hrsť nasekaných byliniek (rozmarín,tymián,...)
  • 1 biely rohlík nakrájaný na kocky
  • 1 dl mlieko
  • 1 vaječný žĺtok
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Ďalšie suroviny:

  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 ks žemle na burgre
  • 2 polievkové lyžice tatárskej omáčky Hellmann's
  • 2 hrsti ľadového śalátu nakrájaného na prúžky
  • 1 paradajka
  • 2 koliečka cibule
  • 2 vajcia na volské oko

Postup prípravy

  1. Rohlík namočíme do vývaru alebo mlieka. Uvarenú repu ošúpeme, nastrúhame na veľmi jemnom strúhadle a prebytočnú šťavu vymačkáme. K repe pridáme horčicu, mletú papriku, žĺtok, soľ, čierne korenie, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkáme a pridáme k repe. Zmes dobre premiešame.

  2. Z hmoty vytvarujeme 2 placky a pozvoľna opečieme na rozpálenom grille alebo panvici s troškou oleja. Z každej strany 5 minút.

  3. Servírujeme v rozohriatej chrumkavej žemli natretej Tatárskou omáčkou Hellmann's, s prúžkami šalátu, plátkom paradajky, koliečkom cibule a volským okom.