Burger z červenej repy s volským okom

Burger z červenej repy je skvelou alternatívou pre tých, ktorí nechcú jesť mäso. Volské oko ho ideálne doladí.

 

Čas prípravy

20 min

Čas varenia

15 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 2 ks červenej repy
  • 1 polievková lyžica horčice Hellmann's
  • hrsť nasekaných byliniek (rozmarín,tymián,...)
  • 1 biely rohlík nakrájaný na kocky
  • 1 dl mlieko
  • 1 vaječný žĺtok
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Ďalšie suroviny:

  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 ks žemle na burgre
  • 2 polievkové lyžice tatárskej omáčky Hellmann's
  • 2 hrsti ľadového śalátu nakrájaného na prúžky
  • 1 paradajka
  • 2 koliečka cibule
  • 2 vajcia na volské oko

Postup prípravy

  1. Rohlík namočíme do vývaru alebo mlieka. Uvarenú repu ošúpeme, nastrúhame na veľmi jemnom strúhadle a prebytočnú šťavu vymačkáme. K repe pridáme horčicu, mletú papriku, žĺtok, soľ, čierne korenie, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkáme a pridáme k repe. Zmes dobre premiešame.

  2. Z hmoty vytvarujeme 2 placky a pozvoľna opečieme na rozpálenom grille alebo panvici s troškou oleja. Z každej strany 5 minút.

  3. Servírujeme v rozohriatej chrumkavej žemli natretej Tatárskou omáčkou Hellmann's, s prúžkami šalátu, plátkom paradajky, koliečkom cibule a volským okom.