Burger s camembertom, karamelizovanou cibuľkou a čipsami

Burger nemusí nutne znamenať len ​​mäsový pokrm. Zostal vám doma camembert? Potom máme skvelú inšpiráciu.

 

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

15 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 130 g mletého hovädzeho mäsa
  • 1 lyžica oleja
  • 4 prúžky camembertu
  • 1 veľká burgrová žemľa
  • 1 lyžica tatárskej omáčky Hellmann's
  • hrsť nakrájaného listoveho špenátu (ideálny je farebný mix)
  • hrsť čipsov
  • soľ, čierne korenie

Na karamelizovanú cibuľku:

  • 1 veľká cibuľa
  • 1 lyžica cukru krupice
  • 1 lyžica oleja
  • 2 lyžice vínneho octu
  • štipka soli

Postup prípravy

  1. Cibuľu nakrájame na tenké prúžky, osolíme a pozvoľna restujeme na rozohriatom oleji, kým získa karamelovú zlatú farbu a zmäkne. Potom pridáme cukor a restujeme, kým sa cukor rozpustí. Prilejeme ocot a necháme ho dôkladne odpariť. Stiahneme z plameňa. Cibuľa bude mať konzistenciu džemu. Necháme mierne vychladiť.

  2. Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť.

  3. Mäso prudko orestujeme z oboch strán na rozpálenom grile alebo na rozpálenej panvici s troškou oleja, položíme naň plátky camembertu a vložíme na chvíľu pod grill, aby sa syr roztopil.

  4. Žemľu rozkrojíme a pod grilom obe časti otoustujeme z oboch strán.

  5. Na spodný diel namažeme pol lyžice Tatárskej omáčky Hellmann's, naaranžujeme narezaný šalát, druhú polovicu tatárky, mäso s camembertom, hore navrstvíme karamelizovanou cibuľou a chipsami. Priklopíme chrumkavým "vekom" žemle.