
Ingrediencie
oddeliť
- 130g mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžica oleja
- 1/2 zrelého avokáda
- 2 cherry paradajky
- 1 polievková lyžica limetkovej šťavy
- soľ, čierne korenie
- 1 veľká celozrnná žemľa
- hrsť nakrájaného listového šalátu
- červená cibuľa
- 1 lyžica tatárskej omáčky Hellmann's
Postup prípravy
oddeliť
-
Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť.
-
Medzitým si pripravíme avokádovú pomazánku. Avokádo rozmačkáme vidličkou, pridáme na kocky nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a dochutíme limetkovou šťavou.
-
Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany zhruba 3-4 minúty (otáčame iba raz). Mäso necháme cca 5 minút oddýchnuť a potom osolíme z oboch strán.
-
Žemľu rozkrojíme na polovicu a otoustujeme z oboch strán.
-
Na spodný diel namažeme tatársku omáčku Hellmann's, naaranžujeme šalát, položíme mäso, niekoľko prúžkov červenej cibule, navrstvíme avokádovú pomazánku a priklopíme chrumkavým "vekom" žemle.