Burger s avokádom

Avokádo je bezpochyby jednou z trendy surovín, ktorá by sem tam nemala chýbať v žiadnej kuchyni. Čo tak zakomponovať ho do receptu na burger?

 

Čas prípravy

15 min

Čas varenia

15 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 130g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžica oleja
  • 1/2 zrelého avokáda
  • 2 cherry paradajky
  • 1 polievková lyžica limetkovej šťavy
  • soľ, čierne korenie
  • 1 veľká celozrnná žemľa
  • hrsť nakrájaného listového šalátu
  • červená cibuľa
  • 1 lyžica tatárskej omáčky Hellmann's

Postup prípravy

  1. Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť.

  2. Medzitým si pripravíme avokádovú pomazánku. Avokádo rozmačkáme vidličkou, pridáme na kocky nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a dochutíme limetkovou šťavou.

  3. Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany zhruba 3-4 minúty (otáčame iba raz). Mäso necháme cca 5 minút oddýchnuť a potom osolíme z oboch strán.

  4. Žemľu rozkrojíme na polovicu a otoustujeme z oboch strán.

  5. Na spodný diel namažeme tatársku omáčku Hellmann's, naaranžujeme šalát, položíme mäso, niekoľko prúžkov červenej cibule, navrstvíme avokádovú pomazánku a priklopíme chrumkavým "vekom" žemle.