Bravčové kotlety pečené v horčicovej omáčke

Bravčové kotlety môžete pripraviť na mnoho spôsobov, vyskúšajte tentoraz ten s horčicovou omáčkou!

 

Čas prípravy

25 min

Čas varenia

45 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 900 g bravčových kotliet bez kosti alebo s kosťou
  • 1 lyžička rímskeho kmínu
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • soľ
  • čerstvé mleté čierne korenie
  • 2 lyžice masla
  • 3 strúčiky cesnaku, drtené
  • 1 bobkový list
  • 360 ml plnotučného mlieka
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 60 g pikantnej horčice Hellmann's
  • kôra z 1 citrónu

Postup prípravy

  1. Trúbu rozohrejeme na 200°C.

  2. Kotlety potrieme z oboch strán kmínom, paprikou, soľou a čiernym korením.

  3. V liatinovej panvici rozpustíme lyžicu masla a orestujeme na ňom z oboch strán mäso dozlatista, cca 2-3 min z každej strany. Kotlety vyberieme na tanier.Do panvice pridáme lyžicu masla, cesnak a restujeme, pokiaľ sa nerozvonia, teda cca 1 minútu. Pridáme bobkový list, mlieko, tymián, pikantnú horčicu Hellmann's a citrónovú kôru. Miešame kým sa všetky prísady nespoja, potom stiahneme na najnižšiu teplotu. Dochutíme soľou a čiernym korením.

  4. Do panvice pridáme kotlety a zakryjeme pokličkou alebo alobalom. Dáme piecť na 15-30 min, podľa toho ako ich chceme prepiecť.

  5. Podávame poliate omáčkou.