
Ingrediencie
oddeliť
- 400g očistenej a odblanenej bravčovej panenky
- soľ
- čierne korenie
- 1 lyžica Gurmánskej horčice Hellmann's
- 300g surovej ošúpanej červenej repy
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice Hellmann's Tatárskej omáčky delikátnej
Krusta:
- 1 krajec toustového chleba
- 2 lyžice strúhanky
- 1 lyžica masla alebo olivového oleja
- štipka soli
- 1 strúčik cesnaku
- vetvička tymiánu
- niekoľko ihličiek rozmarínu
Postup prípravy
oddeliť
-
V mixéry rozmixujte ingrediencie na posýpku, keď ju stlačíte v ruke, bude držať tvar, ale nebude príliš mastná.
-
Celý kus mäsa osolíme a okoreníme. Potrieme tenkým filmom horčice, položíme na plech a nanesieme tenkú vrstvu krusty (cca 3 mm). Pomocou ruky ju k mäsu pritlačíme.
-
Vložíme do dobre rozohriatej trúby a pečieme cca 10-12 min na 210°C. Potom ihneď vložíme na ďalšie 2 minúty pod gril, aby krusta zozlatla. Vyberieme z trúby, necháme 5-10 minút na teplom mieste odpočinúť a krájame na tenké, cca 1,5 cm hrubé, plátky.
-
Podávame s Hellmann's Tatárskou omáčkou delikátnou, ktorá nám celé jedlo krásne dochutí.
-
Na podávanie si pripravte hranolky z červenej repy. Plech vyložíme papierom na pečenie a položíme naň repu nakrájanú na hranolky. Osolíme, polejeme olejom a premiešame. Pečieme v trúbe na 190 °C cca 25-30 minút-domäkka a dozlata. Upečené premiešame s lístkami tymiánu, môžeme dosoliť vločkami soli.