
Ingrediencie
oddeliť
- 2 lyžice gurmánskej horčice Hellmann's
- 1 lyžica lístkov čerstvého tymiánu
- 1 veľká bravčová panenka
- soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 2 stredne veľké červené cibule nakrájané na kúsky
- 500 ml jablčného cideru
- 20 g sušených jabĺk
- 20 g sušených marhúľ
- 20 g sušených sliviek
- 20 g hrozienok alebo brusníc
- Tatárska omáčka Hellmann's Delikátna
Postup prípravy
oddeliť
-
Trúbu rozohrejeme na 200°C. V miske zmiešame horčicu s tymiánom. Panenku celú dôkladne osolíme, okoreníme a potom potrieme zmesou horčice a tymiánu.
-
Na strednom plameni rozohrejeme olej v liatinovej panvici alebo v hrnci, ktorý môžeme dať aj do trúby. Nasypeme doň cibuľu a bez miešania opekáme dozlatista, asi 2 minúty. Potom cibuľu opečieme aj z druhej strany. Prilejeme cider a miešame, zoškrabeme všetky "prípečky" z dna panvice. Prisypeme sušené ovocie, zľahka premiešame a dáme preč z plameňa.
-
Vložíme panenku do panvice/hrnca a v trúbe pečieme 30 minút. Mäso vyberieme na doštičku, zabalíme potravinovou fóliou alebo alobalom a necháme ešte 15 minút oddýchnuť. Servírujeme nakrájané na plátky spoločne s tatárskou omáckou Hellmann's Delikátnou.