Bravčová panenka v bylinkovej kruste a hranolkami z červenej repy

Bravčová panenka v bylinkovej kruste a hranolkami z červenej repy

 

Čas prípravy

50 min

Čas varenia

1 h

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 400g očistenej a odblanenej bravčovej panenky
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžica Gurmánskej horčice Hellmann's
  • 300g surovej ošúpanej červenej repy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice Hellmann's Tatárskej omáčky delikátnej

Krusta:

  • 1 krajec toustového chleba
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1 lyžica masla alebo olivového oleja
  • štipka soli
  • 1 strúčik cesnaku
  • vetvička tymiánu
  • niekoľko ihličiek rozmarínu

Postup prípravy

  1. V mixéry rozmixujte ingrediencie na posýpku, keď ju stlačíte v ruke, bude držať tvar, ale nebude príliš mastná.

  2. Celý kus mäsa osolíme a okoreníme. Potrieme tenkým filmom horčice, položíme na plech a nanesieme tenkú vrstvu krusty (cca 3 mm). Pomocou ruky ju k mäsu pritlačíme.

  3. Vložíme do dobre rozohriatej trúby a pečieme cca 10-12 min na 210°C. Potom ihneď vložíme na ďalšie 2 minúty pod gril, aby krusta zozlatla. Vyberieme z trúby, necháme 5-10 minút na teplom mieste odpočinúť a krájame na tenké, cca 1,5 cm hrubé, plátky.

  4. Podávame s Hellmann's Tatárskou omáčkou delikátnou, ktorá nám celé jedlo krásne dochutí.

  5. Na podávanie si pripravte hranolky z červenej repy. Plech vyložíme papierom na pečenie a položíme naň repu nakrájanú na hranolky. Osolíme, polejeme olejom a premiešame. Pečieme v trúbe na 190 °C cca 25-30 minút-domäkka a dozlata. Upečené premiešame s lístkami tymiánu, môžeme dosoliť vločkami soli.