Bravčová panenka pečená so sušeným ovocím

Bravčová panenka pečená so sušeným ovocím

 

Čas prípravy

50 min

Čas varenia

50 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 2 lyžice gurmánskej horčice Hellmann's
  • 1 lyžica lístkov čerstvého tymiánu
  • 1 veľká bravčová panenka
  • soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 2 stredne veľké červené cibule nakrájané na kúsky
  • 500 ml jablčného cideru
  • 20 g sušených jabĺk
  • 20 g sušených marhúľ
  • 20 g sušených sliviek
  • 20 g hrozienok alebo brusníc
  • Tatárska omáčka Hellmann's Delikátna

Postup prípravy

  1. Trúbu rozohrejeme na 200°C. V miske zmiešame horčicu s tymiánom. Panenku celú dôkladne osolíme, okoreníme a potom potrieme zmesou horčice a tymiánu.

  2. Na strednom plameni rozohrejeme olej v liatinovej panvici alebo v hrnci, ktorý môžeme dať aj do trúby. Nasypeme doň cibuľu a bez miešania opekáme dozlatista, asi 2 minúty. Potom cibuľu opečieme aj z druhej strany. Prilejeme cider a miešame, zoškrabeme všetky "prípečky" z dna panvice. Prisypeme sušené ovocie, zľahka premiešame a dáme preč z plameňa.

  3. Vložíme panenku do panvice/hrnca a v trúbe pečieme 30 minút. Mäso vyberieme na doštičku, zabalíme potravinovou fóliou alebo alobalom a necháme ešte 15 minút oddýchnuť. Servírujeme nakrájané na plátky spoločne s tatárskou omáckou Hellmann's Delikátnou.