Anglické slavnostné pečené mäso

Hľadáte inšpiráciu na nejaký špeciálny recept, ktorým by ste zažiarili? Tak potom pre vás máme jeden skvelý tip, vyskúšajte anglické slávnostné pečené mäso.

 

Čas prípravy

1 h

Čas varenia

50 min

Zdieľať

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediencie

  • 1 kg hovädzia roštenka
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice Hellmann's kečupu Jemný
  • 2 lyžice Hellmann's gurmánskej horčice
  • vetvička tymiánu
  • vetvička rozmarínu
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • Hellmann's Tatárska omáčka Delikátna

NA ŠŤAVU:

  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 3 lyžice divokých brusníc
  • soľ, čierne korenie

Postup prípravy

  1. Roštenku opláchneme, osušíme, tukové krytie nakrájame na štvorčeky, osolíme, okoreníme, primiešame horčicu, kečup a lyžicu oleja, posypeme bylinkami a necháme hodinu pri pokojovej teplote odležať.

  2. Roštenku prudko orestujeme na panvici s 2 lyžicami oleja zo všetkých strán (najskôr restujeme stranu s tukovým krytím).

  3. Vložíme do pekáča a dáme do rozohriatej trúby (na 190°C). Pečieme 35 minút. Roštenka vnútri ostane ružová. Po upečení vyberieme z trúby, prikryjeme alobalom alebo pokličkou a necháme 15 minút na teplom mieste (do 50°C ) oddýchnuť.

  4. Krájame na tenké plátky a podávame so šťavou a Hellmann's Tatárskou omáčkou Delikátnou, ktorá nám roštenku výborne dochutí.

  5. Šťavu pripravíme tak, že zmiešame 2 lyžice zmäknutého masla s 1 zarovnanou čajovu lyžičkou hladkej múky. Výpek z mäsa zahrejeme na sporáku, prilejeme 1 dcl vody, 3 lyžice divokých brusníc, privedieme k varu a vmiešame múčne maslo. Necháme pozvolna povariť cca 5-10 minút. Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.