O NÁS

Richard Hellmann

O NÁS

Richard Hellmann

Je to viac ako 100 rokov od doby, kedy sa začal písať náš príbeh, teda od doby, kedy sa zrodila prvá majonéza Hellmann´s. Vtedy ju vytvoril Richard Hellmann vo svojom obchodíku s delikatesami v New Yorku. Modrá stuha, ktorou svoju novinku oviazal, je dodnes symbolom kvalitných ingrediencii a starostlivosti, ktorú príprave majonézy Hellmann´s venoval.

Českí spotrebitelia mohli prvýkrát ochutnať výrobky Hellmann´s v roku 1992, kedy firma Best Foods kúpila od vtedajších štátnych Hydinových závodov výrobný závod v Zábřehu na Moravě a začala tam vyrábať majonézu a tatársku omáčku Hellmann´s.

V roku 2000 prevzala vtedy už nadnárodnú firmu Best Foods britská národná korporácia Unilever, ktorá sa radí na jedno z popredných miest nielen v potravinárskom priemysle.

Filozofiou značky Hellmann’s je stáť na strane jedla. Veríme, že vďaka tým najlepším surovinám dokážeme každému jedlu dodať skvelú chuť. Našou ambíciou je dokonca vyrábať také produkty, ktoré sú dobré pre nás i našu planétu. Preto je naša receptúra postavená na udržateľných surovinách a momentálne sa posúva ešte ďalej.

Od tohto roka bude značka Hellmann's vo svojich majonézach, tatárskych omáčkach a šalátových dressingoch používať 100% vajec z voľného chovu Robíme tak ďalší krok vpred v našich záväzkoch na podporu dobrých životných podmienok zvierat. Okrem toho využívame i ďalšie udržateľne pestované suroviny, v našej ponuke ďalej nájdete i produkty so zníženým obsahom cukru alebo úplne veganské alternatívy. 

Mimo toho sa zameriavame i na boj proti plytvaniu potravinami v domácnostiach, a to konkrétne kampaňou, ktorou inšpirujeme k využívaniu maxima zo surovín, ktoré už doma máme. Tým spoločne prispievame k zodpovednému a udržateľnému využitiu jedla. V neposlednej rade spolupracujeme so spolkom „Zachraň jídlo“ alebo s občianskym združením Free Food na Slovensku, aby dopad nášho poslania bol ešte väčší.