Tatárska omáčka

Tatárska omáčka

Tatárska omáčka
Dokážete si predstaviť tatársku omáčku len na hranolčekoch a vyprážanom syre? Hodí sa však aj k mnohým ďalším pokrmom. Je vyrobená z jednoduchých ingrediencií ako je olej, ocot a vajce. Na rozdiel od majolenky však obsahuje kúsky zeleniny - cibuľky, pažítky a uhoriek. Skúste ju napríklad ku grilovanému mäsu, zelenine, či rybám. 
Najobľúbenejšia TATÁRSKA OMÁČKA na slovenskom trhu. Prepočet Unilever Slovensko, spol. s r.o. na základe odhadu predajov (v kg) spoločnosti Nielsen v kategórii tatárskych omáčok na auditovanom slovenskom maloobchodnom trhu, v období 2/2015 - 01/2016.



VÝŽIVOVÉ ÚDAJE

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE

na 100 ml na 1 porciu** %* na porciu**
Energetická hodnota 1700kJ / 400kcal 260kJ / 60kcal 3%
Tuky; z toho mastné kyseliny 41 g 6 g 9%
nasýtené 3,5 g 0,5g 3%
mononenasýtené 25 g 4 g
polynenasýtené 12 g 2 g
Sacharidy 8 g 1 g <1%
z toho cukry 5 g 0,8 g <1%
Bielkoviny 0,9 g <0,5 g <1%
Soľ 1,7 g 0,26 g 4%
Omega 3 3,6 g 0,54 g
* % z referenčného príjmu priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porce = 15 ml = 1 polévková lžíce
Vyrobené z pasterizovaných vaječných žĺtkov
Zdroj Omega 3 kyselín.
Bez konzervačných látok.
Bezgluténová.
Vajcia z dobrého chovu.