Bravčové kotlety pečené v horčicovej omáčke

INGREDIENCE

  • 900 g bravčových kotliet bez kosti alebo s kosťou
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • 2 lyžice masla
  • 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 bobkový list
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 60 g horčica pikantná
  • kôra z 1 citrónu

POSTUP 

  1. Trúbu zohrejeme na 200°C.
  2. Kotlety potrieme z oboch strán rascou, paprikou, soľou a korením.
  3. V liatinovej panvici rozpustíme lyžicu masla a z oboch strán na nej orestujeme mäso dozlatista, cca 2-3 min z každej strany. Kotlety preložíme na tanier. Do panvice pridáme lyžicu masla a cesnak a restujeme, kým sa nerozvonia, asi 1 min. Pridáme bobkový list, mlieko, tymian, horčicu a citrónovú kôru. Miešame, kým sa všetky prísady nespoja, potom stiahneme na najnižšiu teplotu. Dochutíme soľou a korením.
  4. Do panvice pridáme kotlety a zakryjeme pokrývkou alebo alobalom. Dáme piecť na 10 - 15 min, podľa toho, ako moc ich máme radi prepečené.
  5. Podávame preliate omáčkou.
TOP