Losos pečený v medovo-horčicovej omáčke

INGREDIENCE

  • 900 g filiet z lososa
  • 1 a ½ lyžice medu
  • 1 a ½ lyžice horčice
  • 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého kôpru
  • soľ

POSTUP 

  1. Trúbu zohrejeme na 200°C.
  2. V miske zmiešame med, horčicu, cesnak, 2 lyžice oleja, citrónovú šťavu, lyžicu kôpru a soľ.
  3. Pekáč vyložíme alobalom, filety z lososa potrieme z oboch strán olejom a položíme ich do pekáča kožou nadol. Potrieme pripravenou marinádou.
  4. Vložíme do trúby a pečieme 8 – 10 min, kým losos nie je uprostred hotový na medium, ale zvonku upečený. Podávame posypané čerstvým kôprom.
TOP