Jednoduché grilované kuracie prsia

INGREDIENCE

  • 60 ml balzamikového octu
  • šťava z 1 citrónu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžica worcesteru
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • ½ lyžičky sušeného tymianu
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • ¼ lyžičky sušeného rozmarínu
  • Soľ
  • Čerstvo mleté korenie
  • 4 kuracie prsia
  • 2 lyžice čerstvých byliniek na ozdobu (petržlenová vňať, bazalka, pažítka)

POSTUP 

  1. V stredne veľkej miske zmiešame ocot, citrónovú šťavu, olej, horčicu, cukor, worcester, cesnak, tymian, oregano a rozmarín. Osolíme, okoreníme a ¼ si dáme bokom.
  2. Do misky vložíme kuracie prsia a dáme marinovať najmenej na jednu hodinu, ideálne však na noc.
  3. Gril rozpálime na stredný stupeň a kura pečieme 5 - 6 min z každej strany. Behom grilovania potierame marinádou, ktorú sme si nechali bokom.
  4. Podávame nakrájané na plátky a posypané čerstvými bylinkami.
TOP