Grilovaná sezamová panenka

INGREDIENCE

  • 900g bravčovej panenky
  • 2,5 cm hrubého kúsku zázvoru, oškrábaného a nakrájaného na plátky
  • 3 strúčiky cesnaku, olúpané
  • 60 ml sójovej omáčky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané nadrobno
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sezamového oleja

POSTUP 

  1. Do mažiaru dáme cesnak a zázvor a roztlčieme ich dohromady. Presunieme do misky a pridáme sójovú omáčku, cukor, cibuľku, koriander, ocot a olivový aj sezamový olej. Štvrtinu marinády si necháme bokom.
  2. Panenku naložíme do marinády a marinujeme 1 – 3 hod.
  3. Gril rozpálime na najvyšší stupeň (alebo dáme na zdroj najväčšieho tepla) a panenku grilujeme zo všetkých strán, kým nie je krásne opečená. V priebehu grilovania potierame marinádou, ktorú sme si nechali bokom.
  4. Panenku presunieme na chladnejšiu časť grilu, gril priklopíme a grilujeme ešte 5 – 10 min. Potom ju zložíme z grilu, zabalíme do alobalu a necháme ešte 10 min dopiecť. Podávame s omáčkou Samba a zeleninovým šalátom.
TOP