Hot dog so slaninou

INGREDIENCE

  • 450 g cherry paradajok, nakrájané na štvrtiny
  • hrsť čerstvého koriandru, nasekaného
  • 75 g bielej cibule, nakrájanej nadrobno
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 3 plátky mäsitejšej slaniny, rozdelenej pozdĺžne (6 prúžkov)
  • 1 červená paprika, zbavená semienok (6 prúžkov)
  • 1 lyžica olivového oleje
  • 6 kvalitných hovädzích párkov
  • 6 poctivých rožkov na hot dog, narezaných
  • horčica + majonéza, premiešané pol napol

POSTUP  

  1. Zohrejeme si gril na strednú teplotu. V miske zmiešame paradajky, koriander a cibuľu s citrónovou šťavou, osolíme. Každý párok obalíme z jedného konca smerom k druhému prúžkom slaniny. Prúžky papriky potrieme olivovým olejom.
  2. Párky aj papriku grilujeme a otáčame, aby sa všetko opieklo rovnomerne. Slanina by mala byť chrumkavá a párky pekne lesklé a opečené. Trvá to tak 8 - 10 min. Rožky otvoríme a dáme na gril, aby sa vnútro zľahka opieklo, asi 1 min.
  3. Rožky potrieme horčicovou omáčkou, vložíme do nich ogrilované slaninové párky a plátok papriky, posypeme zeleninovou zmesou.
TOP