Bravčová panenka pečená so sušeným ovocím

INGREDIENCIE 
  • 2 lyžice gurmánskej horčice Hellmann's
  • 1 lyžica lístočkov čerstvého tymianu
  • 1 veľká bravčová panenka
  • soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 2 stredne veľké červené cibule nakrájané na klinky
  • 500 ml jablčného cideru
  • 20 g sušených jabĺk
  • 20 g sušených marhúľ
  • 20 g sušených sliviek
  • 20 g hrozienok alebo brusníc
  • Tatárska omáčka Hellmann's Delikátna na podávanie
POSTUP PRÍPRAVY 
  1. Rúru predhrejeme na 200 ° C. V mištičke zmiešame horčicu s tymianom. Celú panenku dôkladne osolíme a okoreníme a potom potrieme zmesou horčice a tymianu.
  2. Na strednom plameni rozohrejeme olej v liatinovej panvici alebo hrnci, ktorý môžeme dať aj do rúry. Nasypeme do neho cibuľu a bez miešania opekáme dozlatista, trvá to zhruba 2 minúty. Potom klinky cibule otočíme a opečieme ich aj z druhej strany. Prilejeme cider a miešame, zoškrabnite všetky "opekance" z dna panvice. Prisypeme sušené ovocie, zľahka premiešame a dáme dole z plameňa.
  3. Vložíme panenku do panvice / hrnca a v rúre pečieme 30 minút. Vyberieme mäso na doštičku, zabalíme potravinovou fóliou alebo alobalom a necháme ešte 15 minút odpočinúť. Servírujeme nakrájané na plátky spoločne s tatárskou omáčkou Hellmann's Delikátna.
TOP