Nadýchaný veľkonočný baranček z majonézy

INGREDIENCIE 
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • kôra z citrónu
  • 150 g trstinového cukru
  • 250 ml Hellmann´s Majolenka Originál
  • 300 ml polotučného mlieka
  • lyžička vanilkového extraktu
  • maslo alebo olej na potretie formy
  • hrubá múka na vysypanie  formy
  • práškový cukor na servírovanie
POSTUP PRÍPRAVY 
  1. Rúru rozohrejte  na 180 °C. 
  2. Vo väčšej mise zmiešajte suché ingrediencie, polohrubú múku, kypriaci prášok, kôru z citrónu a štipku soli. 
  3. Trstinový cukor vyšľahajte s majonézou. 
  4. Pomaly pridajte mlieko, vanilkový extrakt a dobre rozmiešajte. Suchú a tekutú zmes spolu dobre premiešajte. 
  5. Formu baránka potrite maslom alebo olejom a vysypte hrubou múkou. Cesto do takto pripravenej formy rovnomerne  rozlejte. Prikryte druhou polovicou formy a pečte 55 minút . 
  6. Po upečení vytiahnite formu z rúry a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí vyklopte opatrne baránka z formy a ľahko pocukrujte.  
TOP