Škótske vajce

INGREDIENCIE 
  • 2 vajcia
  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • hladká múka
  • štipka soli, korenie
  • repkový olej

Bylinková strúhanka:

  • 3 plátky starého toastového chleba
  • 2- 3 vetvičky tymianu
  • štipka soli, prípadne korenie

Dochutená majonéza:

  • 5 lyžíc Hellmann´s Majolenka Delikátna

  • 1 lyžička dijonskej horčice

  • 1 menšia sterilizovaná uhorka

  • korenie    

POSTUP PRÍPRAVY 
  1. V menšom hrnci dajte variť vodu. Akonáhle začne voda vrieť, vložte do nej opatrne vajcia a varte 4 -5 minút. Potom schlaďte v studenej vode a opatrne ich zbavte škrupiny. 
  2. Mleté mäso rozdeľte na dva rovnako veľké kúsky. Na potravinovej fólií potom každý kus zvlášť vytvarujte do tenkej placky. Uprostred mäsa položte vajce a opatrne ho do mäsa zabaľte.  Vytvorte tak pekne tvarovanú guľu. Opakujte aj s druhým vajcom.  
  3. Toastový chlieb rozmixujte s tymianom a dochuťte soľou a korením. Toastový chlieb musí byť rozmixovaný skutočne najemno. 
  4. Mäsové gule obaľte najprv v hladkej múke, rozšľahanom vajci a potom v  bylinkovej strúhanke. 
  5. V hrnci rozohrejte cca 4 cm repkového oleja. V ňom následne obalené mäsové gule opražte z každej strany cca 10 minút dozlata.
  6. Do misky dajte Hellmann’s Majolenku Delikátna, dijonskú horčicu a korenie. Sterilizovanú uhorku nakrájajte na malé kolieska a pridajte k majolenke. Všetko dobre premiešajte.
  7. Po opražení škótskeho vajca ho rozkrojte na polovicu a podávajte s majolenkou.
TOP