Kúzelné guľôčky „Skoč-do-hubky“

INGREDIENCE 


  • 250 g mletého bravčového pliecka
  • 1 malá cibuľka
  • soľ, korenie
  • vetvička čerstvého tymianu
  • sezam biely a čierny
  • 4 lyžice Hellmann´s Majolenky Delikátnej



POSTUP PŘÍPRAVY 


  1. K mäsu pridáme najemno nasekanú cibuľku, osolíme, okoreníme, namočenými rukami tvarujeme guľôčky s priemerom cca 3 cm alebo menej.
  2. Na tanieri zmiešame čierny sezam s bielym a v týchto semienkach guľôčky obaľujeme. Povrch guľôčok nemusí byť dôkladne semienkami zakrytý.
  3. Guľôčky kladieme na plech s papierom na pečenie, ľahko potrieme olejom a pečieme 10 minút v rúre pri 190 °C alebo opečieme na nepriľnavej panvici.
  4. Po upečení necháme 3 minúty odležať, naaranžujeme na tanierik alebo do misky, zapichneme niekoľko špáradiel a podávame s Hellmann´s Majolenkou Delikátnou.
  5. Ako ďalšia príloha môže byť na hranolčeky alebo kúsky nakrájaná surová zelenina (zeler, mrkva, brokolica, uhorka, paprika ...)


TOP